NEDERLANDSFRANÇAIS

Hoe malen

De koffie malen net voor het zetten is natuurlijk het beste voor een vol smaakrendement. En de maalgrofte pas je aan de manier van koffiezetten aan. Dat varieert. (Zie 'Hoe zet ik een lekkere kop koffie'). Hoe fijner de koffie gemalen is, des te trager loopt het hete water door de koffie. Loopt hij te traag door, dan gaan bittere smaken overwegen. Loopt hij te snel door, dan krijgen de aroma's niet de tijd om opgenomen te worden. In het algemeen kan je stellen: gemalen koffie ziet er uit als poeder, maar wanneer je het tussen de vingers wrijft, moet je nog piepkleine korreltjes voelen. Maal de koffie dus nooit tot bloem. Gelukkig vind je ook voorgemalen koffie in de handel. Daar zorgde de koffiebrander weer voor. En die weet natuurlijk maar al te goed hoe nauwkeurig het maalwerk moet gebeuren. Hij beschikt over zeer precies afgestelde molens. Daarin wordt de koffie onmiddellijk na het branden perfect gelijkmatig gemalen.